Basur kabızlığın öncülük ettiği, bununla birlikte ıkınma sonucunda makat bölgesinde oluşan bir rahatsızlıktır. Hemoroid ismi de verilen bu rahatsızlık toplumda sık olarak görülmektedir. İlk zamanlar mercimek büyüklüğünde olabildiğinden çok önemsenmez ve dikkate alınmaz. Fakat sonrasında büyüme gösterdiğinden dolayı kişilerin hayatını kabusa çevirebilir.
Basuru olan bir hastanın daha hızlı ve basit bir şekilde iyileşmesi için farkına vardığı ilk zaman bir uzmana giderek muayene olmasında mutlak surette fayda vardır.
Hastalık bir makat hastalığı olduğundan dolayı her ne kadar insanlarda utanma, sıkılma gibi durumlar söz konusu olsada çok ilerleme gösteren rahatsızlıklarda daha fazla zorluk çekilmektedir.
Ameliyat Sonrası Hastayı Neler Beklemektedir?
Basur ameliyatı olmak için karar vermeden önce bir çok hasta internet ortamında ameliyattan sonra neler olabileceği hakkında detaylı bilgi aramaktadır. Çünkü ameliyat sırasında narkoz ya da benzeri uyuşturma yöntemleri ile çok birşey hissetmeyen hastalar asıl ameliyattan sonra nelerle karşı karşıya kalacaklarını merak ederler.
Ameliyat deyince insanlar korkarlar, narkozdur, strestir, kesidir derken psikoloik olarak alt üst olurlar. Ameliyat esnasında kullanılan uyuşturucular ile her ne kadar sıkıntı olmasada. Ameliyattan sonra ki acı ve ağrılar için aynı şeyi söylemek pek mümkün değildir.
Basur Ameliyatından Sonra Sık Rastlanan Sorunlar Nelerdir?
Bir çok internet sitesinde basur ameliyatı sonrası diye oluşturulan yazıların altında bu ameliyatı olan kişi ve kişilerin yazdığı yüzlerce yorum bulabilirsiniz.
Neredeyse 100’de 99’u şikayetçidir. Acım var, akıntım var, kanamam var, tuvalete çıkamıyorum gibi onlarca şikayet görebilirsiniz.
Özel hastanelerin bir çoğu para kazanmak için size 1 gün istirahat etmenizi arkasından herşeyin normale döneceğini söyleyebilir ya da teknolojik cihaz ve yöntemlere sahip olmayan kurumlar elden başka çare gelmediğinden dolayı mutlaka ameliyat olmanızı en etkili yöntemin bu olduğunu sonra tekrar nüksedebilir gibi bahanelerle gözünüzü korkutabilir.
Basur ameliyatı olduğunuz da ardından gelebilecek şikayetlerden bazıları şu şekildedir
– Makat Ağrısı
– Makatta Kanama
– Makatta Kaşıntı
– Makatta Akıntı
– Makatta Çatlak (Anal Fissür)
– Makatta darlık (Ameliyat esnasında fazla doku alınmasından kaynaklanabilir.)
– Meme kalabilmesi
– Bir süre sonra basurun tekrarlaması.
Muayene olduğunuz kişiler tarafından her ne kadar ağrı sızı olmaz, çok basit bir ameliyat. 1 gece yatarsın sonra taburcu olursun densede maalesef durum böyle değildir. Ameliyat sonrasında ağrı kesicilerle , sıcak su doldurup oturduğunuz lehenle yaşayabilirsiniz.
En kötüsü de hastalık tam makat bölgesinde olduğundan ne oturabilir, ne yatabilir ne de rahatlıkla dışkılayabilirsiniz.
Ne yapılmalıdır ?
Bizler sizlere bu gibi kabuslar yaşamamanız ve yaşam kalitenizin düşmeyeceği hatta tedavi sonrası günlük hayatınıza devam edebileceğiniz yöntemler ile tedavi olmanızı öneririz.
Bu yöntemle ile çok kısa sürede ve kolay bir şekilde bu hastalıktan kurtulabilirsiniz. Ameliyatsız tedavi yöntemleri için şu linkleri takip edebilirsiniz ;
https://www.basurklinigi.com/lazerle-basur-ameliyati/
https://www.basurklinigi.com/lastikle-bogma-yontemi/
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Op. Dr. Adil ALTINSOY 1993 yılından bu yana genel cerrahi uzmanı olarak hizmet vermektedir. Kıl dönmesi, hemoroid ve anal fissür gibi makat hastalıkları yanı sıra nasır, siğil ve ben tedavileri uygulamaktadır.